Bize Ulaşın

EXCİMER LAZER

Excimer Lazer miyop hipermetrop ve astigmat ın  (uzağı net görememe) tedavisinde kullanılan en yaygın yöntemdir.
Excimer Laser ile kornea dokusunun yüzeyinde  buharlaştırma meydana getirilir. Böylece her ışın vuruşu ile bir parça doku daha alınır ve sonuçta kornea çok hassas bir ayarla traşlanır. Lazer uygulaması öncesi hasta, detaylı tam bir oftalmolojik (göz muayenesi) muayeneden geçirilmelidir.Bu muayenede tam bir göz muayenesine ek olarak kornea yüzeyinin detaylı incelemesi, ölçümleri (topografi,arka yüzey topografi,pakimetri,göz içi basınçları,göz dibi incelemesi,mutlaka damlalı göz numarası ölçümü gibi)yapılmalıdır.Bu incelemeler hiçbir şey atlanmadan tam olarak yapıldığında ve sonuçlar doğru değerlendirildiğinde doğru lazer adayı bulunmuş olacaktır.

Lazer  olduktan sonra sorun yaşayanlar hep bu muayenede yanlış veya eksik inceleme yapılan kişiler arasından çıkar.


Son derece güvenli olan bu lazer operasyonunda herhangi bir acı söz konusu değildir.Operasyonun süresi ortalama 1-2 dakikadır. Lazer işleminin  ardından 2-3 saatlik dinlenme süresini takiben iyi bir güneş gözlüğü ile kişi günlük aktivitelerine dönebilir.

ARGON LAZER

Şeker hastalığı ve hipertansiyon rahatsızlığı olan hastalarda ilerleyen  dönemlerinde hastalıklara bağlı olarak damar tıkanıklığı ve buna bağlı olarakta  göz içi kanamalar görülebilir. Bu damarlar Argon Lazer yapılarak o anda var olan görmenin korunması amacıyla kurutulur ve kanama durdurulur.

Argon Lazer aynı zamanda retina yırtıklarının tedavisinde de kullanılır. Tedavi, hasta normal muayene koltuğunda otururken yapılır ve gözün sadece damlayla uyuşturulmasıyla local anestezi altında yapılır. Birkaç seansta tamamlanır ve her bir seans 10–15 dakika sürer.

YAG LAZER

Katarakt ameliyatı geçiren bazı hastalarda, göz içine yerleştirilen merceğin arkasındaki zar zamanla matlaşır. Bu matlaşma, görmede  azalmaya yol açar. Ameliyattan yeteri kadar zaman geçtikten sonra YAG laser uygulamasıyla (kapsülotomi) bu matlık giderilmektedir. YAG laser uygulaması sırasında göze herhangi bir cihaz veya aletle temas edilmeden uygulanmaktadır.

Bazı glokom (göz tansiyonu) türlerinin tedavisinde YAG laser ile iridotomi yapılarak göz tansiyonu düşürülür. Bu işlem, göze rengini veren iris dokusunda milimetrik bir açıklık oluşturularak yapılır.

SLT (Sellektif Lazer Trabeküloplasti)

Glokoma bağlı göz içi basıncını düşüren, göz kanallarının ameliyat edilmeden açılmasını sağlayan basit ve oldukça etkili bir lazer tedavisidir. Hastayı zora sokmadan, 5 dakikada yapılabilmektedir.